Davy Ottevaere

Davy is bio-ingenieur in het land- & bosbeheer en meer specifiek in het bodem- & watermanagement. Hij is Technical Manager bij TerraCottem bvba waar hij sinds 2000 verantwoordelijk is voor hun R&D afdeling.

Na wetenschappen te hebben gestudeerd tijdens zijn humaniora ging het in 1994 richting de Universiteit Gent. Daar ontmoette Davy de 2 professoren die een grote invloed zouden hebben op zijn verdere beroepscarrière. Als fervente voetballiefhebber (actief en passief) vond hij eerst zijn "droomonderwerp" voor een eindwerk in 1999 op het departement van prof. Gabriels, waardoor hij later in contact kwam met Em. Prof. Dr. Ir. Willem Van Cotthem. Na zijn afstuderen in 2000 kon Davy meteen aan de slag bij het bedrijf TerraCottem bvba. Daar werkte hij eerst in de marktsegment van de sportvelden, maar geleidelijk aan werd het takenpakket ruimer. Zo nam hij het onderzoeksdepartement over na de pensionering van Willem, werd hij verantwoordelijk voor de technische ondersteuning van het verkoopsteam en volgde hij zelf wereldwijd vele projecten met de bodemverbeteringstechnologie op.

Toch bleef hij in contact met prof. Gabriels en gedurende vele jaren trachten ze de Ganda Criteria te promoten!
Samen schreven ze een aantal artikels in de vakbladen:

In 2005 was Davy een van de experten aanwezig tijdens de workshop in Verona (Italië), waaruit later de European Turfgrass Society zou worden geboren in 2007. Voor deze vereniging organiseerden Davy en Donald in 2011, samen met een aantal bedrijven uit de sector, de ETS Field Days. Daar werden de Ganda Criteria in de praktijk getest, met succes.

Davy geeft ook vaak spreekbeurten over dit topic, o.a. in 2015 en 2016 op de Sportveldendag.

--> Donald Gabriels

Davy Ottevaere: Bodemstalen nemen in het "Theatre of Dreams" - Old Trafford, Manchester United, Engeland.
Davy Ottevaere: Bodemstalen nemen in het Reebok Stadium, Bolton Wanderers, Engeland.
Davy Ottevaere: Bodemstalen nemen in Ewood Park, Blackurn Rovers, Engeland.

Wenst u Davy persoonlijk te contacteren?

Stuur gerust een mailtje!